Susannesholm Græs-jerseykalve

 

På Susannesholm har vi valgt at satse på Frilandskalvekød fra Græs-jerseykalve.

 

Moderne mælkeproduktion betyder bl.a., at jerseytyrekalve ofte bliver aflivet umiddelbart efter fødsel, da der ikke kan skabes økonomi i at fede tyrerene op på stald samtidigt med, at de fylder i ejendommens miljøgodkendelse. Kviekalvene bruges til avl af nye malkekøer mens tyrekalvene altså er et rest- eller overskudsprodukt om man vil.

 

Vi har derfor lavet en aftale med en lokal mælkeproducent om, at han lader sine tyrekalve gå hos en ammetante, indtil kalvene kan tages fra mælken, når de er omkring 4 måneder gamle. Herefter modtager vi dem og sætter dem på græs om foråret.

 

Kalvene græsser i engen hele sommeren og efteråret, hvor de så er blevet store nok til at blive slagtet omkring 1. november.

 

Græs-jerseykalvekød er af meget lækker kvalitet og adskiller sig fra andre kvægracer ved at kødet har meget korte muskelfibre, hvilket gør kødet ualmindeligt mørt.

 

Men hvis man er til meget store mørkerøde bøffer fra klassisk kødkvæg, skal man ikke vælge jerseykalvekød.

 

Vores kalvekød giver nogle rigtig fine udskæringer, der er meget let at tilberede med succes og som passer både til hverdag og til fest....

 

Ved slagtning vil en kalv veje mellem 130 og 160 kg på krog (dvs slaget, men ikke parteret)

 

 

 

 Susannesholm - Kolding Ådal  - Vranderupvej 122 - 6000 Kolding - Tlf. 22882832 - info@susannesholm.dk