Susannesholm Frilandsgrise

 

På Susannesholm mener vi Frilandsgris, når vi siger det. Med udgangspunkt i noget af verdens fineste og mest eftertragtede avlsmateriale, har vi grobunden for en svineproduktion med de bedste moderegenskaber, god holdbarhed på dyrene og en høj kødproduktion af god kvalitet. Søerne går på marken hele året i folde, der passer til formålet – enkeltvis i små hytter på faremarken, når søerne har smågrise og i små flokke i goldperioden og når de er drægtige.

 

I det moderne produktionsland, hvad enten det gælder økologi eller konventionel svineproduktion, er det nødvendigt med en målsætning om, at hver enkelt so skal have så mange kuld om året som muligt for at kunne holde en effektiv og højtydende produktion.

 

Vi presser ikke vores søer på den måde. Vores søer får kun 1 kuld om året med faring i foråret. Løbning af søerne foregår let i efteråret, da det er soens natur at skulle løbes i denne periode og faringer på marken i det tidlige forår fungerer godt, da det da hverken er for varm for soen eller for koldt for grisene. Samtidigt vil smågrisene vokse op over sommeren hvor det er varmt og ikke nødvendigt at lægge ekstra fedt på kroppen for at holde varmen.

 

Vores slagtesvin opdrættes 100% på friland og med krølle på halen.

 

Smågrisene får lov til at blive hos deres mor på faremarken, så længe de vil, eller så længe som moderen vil eller i øvrigt kan holde til det. Dette giver en langsom fravænning og dermed langsom og naturlig tilvænning til at optage og fordøje fast føde. Således undgås problemer med f.eks. fravænningsdiarre og en god og uforstyrret vækst kan sikres.

 

Ved slagtning vil en gris veje ca. 80-85 kg på krog

 

 

 Susannesholm - Kolding Ådal  - Vranderupvej 122 - 6000 Kolding - Tlf. 22882832 - info@susannesholm.dk